Carmina Burana - bemutató a Bethlen Téri Színházban

2018. február 1-jén mutatják be Cserhalmi György kaposvári harmadéves színművész osztályának mozgásszínházi előadását a budapesti Bethlen Téri Színházban. Carl Orff világhírű műve, a Carmina Burana élőzenével, mozgással és kórussal lesz látható. A rendező-koreográfus, Blaskó Borbála az osztályvezető, Cserhalmi György felkérésére készítette az előadást.

Blaskó Borbála a Kaposvári Egyetem Cserhalmi osztályának készítette a Carmina Burana vizsgadarabot, s most a szélesebb nyilvánosság elé tárja az élőben elhangzó kórusműveket és zenei motívumokat, ezzel lehetőséget adva a színművészhallgatóknak, hogy komplex képességeiket egy összetettebb feladat kapcsán is kibontakoztathassák. Az előadás olyan kivételes formában mutatja meg ezt a közismert és közkedvelt kantátát, melyben a szereplők tanulmányaik esszenciáját kamatoztathatják, mind mozgásban, hangszeres zenében, éneklésben, kifejezésmódban, színpadi jelenlétben. Az előadásban zene, tánc és ének összefonódik, többen pedig hangszeren is játszanak. Az előadás a fiatalabb korosztályhoz is szól, akik kevésbé jártasak a kortárs előadó művészetben, a színpadi megfogalmazási módokban, de nyitottak és kíváncsiak a zenei és színpadi értelemben vett sajátosságokra, az egyéni hangvétel és személyes ízlésvilág megmutatkozására.

"Nem a zene, hanem Cserhalmi György talált meg ezzel a feladattal, harmadik éve vagyok kaposvári színészosztályának a mozgásmestere. Az ő ötlete alapján kezdtem el foglalkozni a Carmina Buranaval (…) Számomra, mint alkotónak így lehetőségem nyílik nem csak a mozgás oldaláról megközelíteni és kifejezésre juttatni a gondolatait, de egy komplexebb formát tudok teremteni művészi önkifejezésemnek is. Ez a növendékek elé is egy olyan összetettebb kihívást állít, ahol a mozgás mellett a hangi és előadóművészi képességeiket is kibontakoztathatják." - mondta el Blaskó Borbála.

Szereplők: Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Cseke Gyöngyvér, Hermányi Mariann, Karácsony Gergely, Kisari Zalán, Kocsis Gábor, Kovács Panka, Kovács S. József, Péteri Lilla, Szász Júlia, Szurcsik Ádám, Varga-Huszti Máté, Várai Áron

Osztályvezető tanár: Cserhalmi György
Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála

Zene: Cseke Gyöngyvér m.v., Bölkény Balázs, Cseke Lilla Csenge, Péteri Lilla, Varga-Huszti Máté, Várai Áron m.v.

A bemutató időpontja: 2018. február 1. 19 óra

A bemutató helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér 3.

Belépőjegy: 2.000 Ft

További információ: a Bethlen Téri Színház honlapján. 

(Forrás: Bethlen Téri Színház)