Buda Open a hétvégén!

2016. április 23-án és 24-én először rendezik meg a Buda Open táncversenyt Budaörsön. A junioroktól a seniorokig 13 kategóriában mérik össze tudásukat a párosok a két nap során.

A verseny szervező bizottságának elnöke, Sándor Zoltán - aki a WDSF Európai Szövetség elnökségének tagja - elmondta, folyamatosan regisztrálnak a párosok, a nevezések száma már közel jár a 350-hez és reményeik szerint szerdára már el is érik ezt a számot. Hozzátette, akik április 21-én éjfélig neveznek, azok még a normál nevezési díjat fizetik, akik ezután regisztrálnak, azoknak már a nevezési díj 120 százalékát kell fizetni, érdemes tehát csütörtök éjfélig regisztrálni az online felületen azoknak a párosoknak, akik ezt még nem tették meg.

Megtudtuk azt is, hogy a belépőjegyek is szépen fogynak, elővételben a Ticketportál oldalán és jegyirodáiban lehet jegyet vásárolni 1.000-20.000 Ft közötti áron. A helyszínen is lehet majd belépőt kapni, de az 500 Ft-tal többe kerül, érdemes tehát előre megvenni.

buda open

A verseny az előzetes tervek szerint délelőtt 9 órakor kezdődik és 23 órára véget ér. Az esti programban az International Open elődöntő, középdöntő és döntő, valamint a Junior II. és Senior I. korosztály - és szombaton a Senior III. korcsoport - döntője kapott helyet.

A Standard International Openre kedden kora estig 46, a Latin International Openre 71 nevezés érkezett. Utóbbi kategóriában indul a nyolcszoros latin magyar bajnok, a latin világranglista 7. helyén álló Andrea Silvestri és Váradi Martina, akik a múlt hét végén Kínában mindössze 0,2 ponttal maradtak le a döntőről a Latin Grand Slam versenyen. A standard kategóriában is itt lesz a világranglista 7. helyezettje: a litván Vaidotas Lacitis és Veronika Golodneva személyében, valamint a világranglista 13.,  az osztrák színekben induló Vasily Kirin és Ekaterina Prozorova is parkettre lép Budaörsön.

A verseny műsorvezetői: Molnár Andrea és Tímer Péter

A verseny fővédnöke: Czene Attila és Bánhidi Petra

A versenyt követő napon, azaz hétfőn workshop várja a táncosokat, hétfőn és kedden pedig neves tanároktól lehet magánórát venni Budapesten.

További információk a Buda Open hivatalos honlapján.