Brno Open 2014 - magyar aranyérem szombaton

Csehországban, Brno városában rendeznek ezen a hétvégén WDSF-versenyt, amelyen számos magyar páros is parkettre lép a három nap során.

A Senior I. Standard Openen a Balogh Csongor, Szabó Anita párost látták a legjobbnak a pontozók a 42 induló közül, így ők állhattak fel a dobogó tetejére. Még két magyar kettős volt ebben a kategóriában: Orosz László és Király Marianna a 35-36., Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a 38. helyen zárt.

A Standard World Open 75 fős mezőnyében Tábori Ármin és Dézsy Klaudia két hellyel maradt el az elődöntőről a 27. helyet szerezték meg. Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 49., Szabó Gábor Ádám és Bense Krisztina az 53., Bandi Ferenc és Szabó Patrícia a 62-64., Tejeda Tamás és Nyitrai Edina a 65. helyen végzett. 

A Standard World Openen a győzelemet az olasz Francesco Galuppo, Debora Pacini kettős szerezte meg két ukrán színekben versenyző kettős előtt, második lett Daniil Ulanov és Kateryna Isakovych, míg a bronzérmet Volodymyr Lyatov és Veronika Myshko vihette haza.

Az első profi nemzetközi versenyén induló Turcsány Gergely, Bendó Csilla páros éppen csak lemaradt a döntőről a Profi Latin Openen, a 11 fős mezőnyben a 7. helyet szerezték meg. Az első helyen az Andrey Zaytsev, Elizaveta Cherevichnaya duó végzett.

Az Ifjúsági Latin Open 44 indulója között három magyar kettős volt. Az ifjúsági latin magyar bajnok Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bejutott a döntőbe és ott a 4. helyre rangsorolták őket a bírók. Horváth Kende Soma és Horváth Zsófia a középdöntőig jutott, a 10. helyet szerezték meg, míg Farkas Gellért és Lissák Laura az elődöntőben fejezte be a versenyt, ők a 17-18. helyen zártak.

A Junior II. Latin Openen 43 duó lépett parkettre három magyar volt itt is a mezőnyben. A junior magyar bajnok Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta bejutott a középdöntőbe, a 13. helyet szerezték meg. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra elődöntős volt, a 21. helyen végeztek, míg Szabó Noel és Mátyus Maja a 36-38. helyen zárt.

A Junior I. Latin Openen a 31 fős mezőnyben Rischák Balázs és Dajka Csenge a 16. helyen végzett.

A pénteki nyitónapon a Rising Star-versenyeken négy magyar duó volt érdekelt.
A Latin Rising Staron 32 duó vett részt köztük három magyar kettős. Forgách György és Sipos Viktória szerepelt a legjobban, bejutottak a középdöntőbe és a 7-9. helyen végeztek. Bandi Ferenc és Szabó Patrícia elődöntős volt, ez a kettős a 26., míg Tímár Attila és Szalontai Kata a 30-31. helyen zárt.

A Standard Rising Star 45 fős mezőnyében egy magyar páros lépett parkettre, Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 35-36. helyen végzett.

(Forrás: WDSF)