Botafogo: Rouge - a Nemzeti Táncszínházban

A Botafogo Táncegyüttes Rouge című előadása júniusban ismét látható a Nemzeti Táncszínházban, majd augusztusban két alkalommal a Karmelita udvarban is.

"Szabadulhat-e az ember valaha is a nő három formájától: az örök Psychétől, az örök hetérától, az örök szépségtől?" - Szentkuthy Miklós

"Mi, az est alkotói és résztvevői úgy gondoljuk, hogy a NŐ minden embernek mást és mást jelent. Mégis ha mi férfiak ezt a szót halljuk, akkor mindannyian ugyanarra gondolunk. A mi műfajunkhoz kapcsolható illemtan szerint minden kérdésben a hölgy dönt, de ugyanakkor a táncban a férfi vezet. Nálunk a hölgy a festmény, a szobor, az alkotás tárgya, a férfi a keret. A tánc két világbajnoka, a showtánc világbajnok Botafogo Táncegyüttes és a sztepptánc világbajnok Bóbis László által vezetett Happy Hoppers csapata ezen az estén is keresi a választ. Ők szubjektíven így látják, de a néző minden bizonnyal továbbgondolhatja, és magával viheti a saját élményeit. Van egy szó, amit biztosan mindenki a nőkhöz köt: RÚZS, vagy ROUGE. A rúzs megszépít, elfed, kiszínez, átalakít, a Rouge lenyűgöz, odaköt, lebilincsel. A Happy Hoppers fergeteges, elsöprő lendületű táncbetétei és a Botafogo nagyon tömören és mozdulatdúsan fogalmazott koreográfiái olyan mozdulatélményt adnak, ahol minden másodpercnek fontos történése, de egyben látványa és értelme van."

Jelmez: Rományi Nóra
Fény- és látványterv: Dalotti Tibor
Koreográfusok: Bóbis László, Horváth Zoltán, Krizsa Mária
Rendező-koreográfus: Dalotti Tibor

Az előadás időpontja és helyszíne:
- 2014. június 12. 19 óra - Nemzeti Táncszínház, Színházterem
Belépőjegy: 2.600 és 2.900 Ft

- 2014. augusztus 12. 20:30 és 2014. augusztus 15. 20:30 - Karmelita udvar
Belépőjegy: 2.800 Ft 

A belépőjegy online foglalható, vásárolható a http://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/ oldalon.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

Címkék: