Ballroom Dancer a Bem Moziban

2017. december 6-án Budapesten a Bem Moziban látható a Budapest International Documentary Festival keretében a Ballroom Dancer című film, amely a világbajnok latin táncos Slavik Kryklyvyy visszatérésének történetét mutatja be. 

A tánc bajnoka / Ballroom Dancer
(rendezte: Christian Bonke és Andreas Koefoed, dán koprodukció, 2011, dokumentumfilm, 78 perc, magyar és angol felirattal)

Szerelmével és partnerével az orosz Slavik Kryklyvyy a Latin táncok világbajnoka lesz 2000-ben. Bár a siker megállíthatatlannak tűnik, Slavik karrierje mégis derékba törik. Volt partnere, Joanna Leunis, továbbra is páratlan sikereket arat, immár nem vele. Egy évtizeddel később Slavik szívósan, elszántan a visszatérést tervezi. Új partnere egyben barátnője is, Anna Melnikova amatőr táncbajnok, akivel a siker ismét közelinek tűnik. Amikor azonban kapcsolatukat a táncparketten kívül is működtetni kell, Slavik töretlen és szilárd ambíciója nem könnyíti meg helyzetüket...

A BIDF, azaz Budapest International Documentary Festival (www.bidf.hu) a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma, ill. e filmek magyarországi premierje. A fesztivál egyik alapítója Sós Ágnes filmrendező.
Az évente megrendezésre kerülő fesztiválon kívül havi vetítéseket is szervezünk a közönségnek az előző év fesztiváljának díjnyertes, nagysikerű filmjeiből. Ez a mostani vetítés is egy ilyen alkalom lesz, amikor is a film után a közönség és szakértők bevonásával egy kis beszélgetésre is sok kerül.

A vetítés időpontja:
- 2017. december 6. 18 óra
- 2017. december 6. 20 óra
A film után a közönség és szakértők bevonásával egy kis beszélgetésre is sok kerül.

A vetítés helyszíne: Bem mozi  - Budapest, II. kerület, Margit körút 5.

Belépőjegy: 900 Ft, amely egy kis italt is tartalmaz (Diákoknak és nyugdíjasoknak lehetőség van 600 Ft-os jegy váltására is.)

A korlátozott számú férőhelyek miatt érdemes regisztrálni a bidf.guests@gmail.com címen jelezve azt is, hogy melyik vetítésre szól a részvételi szándék.

Az esemény a Facebookon elérhető ide kattintva. Jelezd, ha ott leszel!

(Forrás: BIDF - Hudák Krisztina)