Az esélyesek nyertek a szentesi ranglistán

Az év utolsó ranglistaversenyét - hagyományosan - Szentesen rendezték meg. A felnőttek és az ifik tíztáncban, míg a juniorok latin táncokban mérhették össze tánctudásukat. Mindkét versenyszámra 11 induló érkezett meg a csongrádi városba, így az elődöntőben egyből a döntőbe jutásért táncolhattak a párosok.

A tíztánc ranglistán a Hegyes Bertalan, Kis Violetta kettős győzelméhez nem férhetett kétség, standard és a latin táncokban is - mind a tíz táncban - őket látták a legjobbnak a bírók. Az ezüstérem a Filotás Márk, Barkóczi Zsófia párosé lett, ők latin táncokban a második, standardban a negyedik legjobbnak bizonyultak a döntőben. A bronzérmet Kósa András és Prozlik Anna vihette haza, ha a táncnemeket nézzük, mindkettőben a harmadik helyen végeztek. Érdemes megemlíteni a negyedik helyezett Jéri Tamás, Szepesi Lilla kettőst, akik az utóbbi időben csak standard versenyeken indultak. A szentesi negyedik helyüket is annak köszönhetik, hogy standard táncokban a második legjobbnak látták őket a bírók mind az öt táncban, latinban ugyanis a hatodik helyre rangsorolták őket. A tíztánc érdekessége azonban éppen az, ha a páros az egyik stílusban nagyon erős azzal részben kompenzálhatja a másikban elért gyengébb eredményt.

A junioroknál Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka állhatott fel a dobogó tetejére a Tisza Dániel, Haddad Sabrina és a Katona András, Kovács Klára Nikoletta párost megelőzve.

Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglista (11 induló):
1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
3. Kósa András, Prozlik Anna
4. Jéri Tamás, Szepesi Lilla
5. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
6. Szabó János, Juhász Viktória Ivett

Junior latin ranglista (11 induló):
1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
2. Tisza Dániel, Haddad Sabrina
3. Katona András, Kovács Klára Nikoletta
4. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
5. Balga Kristóf, Palásti Sára Anna
6. Beinschródt Tibor Márk, Dávid Adrienn

(Forrás: xek.hu)