Az esélyesek nyerték a ranglistákat Kisteleken

A XII. Kistelek Open keretében három kategóriában rendeztek ranglistaversenyt: a felnőtt-ifjúsági korosztálynak standard, a junioroknak latin, míg a senioroknak tíztáncban.

A Felnőtt-ifjúsági standard ranglistára előzetesen 27 pár nevezett, de végül 24-en neveztek a helyszínen, így egy körrel rövidebb lett a verseny, rögtön a középdöntőbe kerülés volt a tét, feleződött a mezőny. A 12 fős középdöntőből aztán két olyan páros is bekerült a döntőbe, akik standard ranglistán korábban még nem táncoltak döntőt. A ranglistát Hegyes Bertalan és Kis Violetta nyerte meg Tábori Ármin és Dézsy Klaudia előtt, a bronzérmet Filotás Márk és Barkóczi Zsófia szerezte meg. Az ifjúsági korú Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka lett a 4., míg a két, első standard ranglista döntőjét táncoló páros közül Petar Marjanovic és Kuti Kamilla végzett az 5., Vigh András és Hornyák Zsófia a 6. helyen.

A Senior Tíztánc ranglistán négy páros indult, a Senior I. Latin magyar bajnok páros, Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia állhatott fel a dobogó tetejére, Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria lett az ezüstérmes, Somogyi Péter és Hirháger Médea pedig a bronzérmes.

A Junior latin ranglistán a korosztály magyar bajnoka, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bizonyult a legjobbnak a 13 fős mezőnyben, Nagy Márk és Vörös Liza végzett a második helyen, míg a bronzérmet az első közös versenyén induló Szabó Ábel Zsombor és Schweitzer Lili szerezte meg.

Felnőtt-Ifjúsági Standard ranglista (24 induló):
1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2. Tábori Ármin, Dézsy Klaudia Klára
3. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
4. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
5. Petar Marjanovic, Kuti Kamilla
6. Vígh András, Hornyák Zsófia

Junior latin ranglista (13):
1. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
2. Nagy Márk, Vörös Liza
3. Szabó Ábel Zsombor, Schweitzer Lili
4. Biri Gábor, Nagy Fruzsina
5. Somoskői László, Pós Polett
6. Rischák Balázs, Gálfi Petra
7. Szabó Ákos, Czakó Rebeka Tímea

Senior Tíztánc ranglista (4):
1. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia
2. Szabó Zsolt Mihály, Ónodi-Szabó Valéria
3. Somogyi Péter, Hirháger Médea
4. Lehoczky Miklós Márton, Lehoczkyné Idei Viola Katalin