Áprilisban itt az 50. Harmónia Bál!

2014. április 5-én jubilál a Harmónia Bál: 50. alkalommal rendezik meg. Több mint negyedszázada kezdődött a bál története és mára több száz egykori Harmóniás jár vissza az évente kétszer megrendezett eseményre. De természetesen nem csak a Harmónia Táncklub táncosainak szól ez a rendezvény, sok szeretettel várnak mindenkit, aki szeret táncolni, szereti nézni, mások hogyan táncolnak egy keringő, vagy egy igazi rock and roll zenéjére. 

Az óbudai Folyondár Sportközpont küzdőtere igazi bálteremmé alakul erre az estére, a gyertyafényes asztalok mellett a hatalmas, színes fényekkel megvilágított táncparketten profi hangosítással - talán nem meglepő, hogy korábbi Harmóniások felelnek a tökéletes technikáért is - az ötvenes-hatvanas évek dallamai éppúgy felcsendülnek majd mint a vérforraló latin-amerikai ritmusok és az andalító standard melódiák. Lesz éjféli gyertyafénykeringő, hölgyválasz, lesz elegancia, lesz stílus, de disco nem! Este 19 órától hajnali 2 óráig, mondhatni kifulladásig rophatják a táncosok az igazi fa parketten, éppen ezért a szervezők azt kérik, hogy mindenki vigyen váltás tánccipőt! Egy elegáns, nívós bálra az öltözet pedig nem is lehet más, mint a hölgyeknek kisestélyi vagy koktélruha, az uraknak pedig öltöny.

harmónia bál

A jubileumi bál fővédnöke dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, vendég lesz többek között Fonti Krisztina, a Budapest-Hegyvidék, XII. kerület alpolgármestere, Czene Attila, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója, Sági István, a Magyar TáncSport Szakszövetség Elnöke, dr. Stumpf István a Magyar Köztársaság Alkotmánybírója. 

A Harmónia Táncklub a jeles eseményt szeretné még emlékezetesebbé tenni mondta el Székely Attila, a klub vezetője. Ezen az estén Bánhidi Petra, a Szombat Esti Láz első szériájának győztese lesz a társa a műsorvezetésben. A parketten fellépőként igen kiváló táncosokat láthatnak majd a bálozók: fellép a standard táncok többszörös magyar bajnoka László Csaba és Páli Viktória, valamint a latin-amerikai táncok tavalyi ezüstérmese Zilahi Szabolcs és Mikes Anna. De újra ott lesz a bálon és megmutatja a tánctudását a Botafogo Táncegyüttes formációs csapata is, valamint lesz swing, nem is akármilyen: Maffia SwingA nyitótáncot 76 táncos mutatja majd be és lesz palotás is 20 örökifjú pár előadásában. 

Az 50. bál jegyében a Harmónia tagsága januárban egy jótékonysági vacsorát rendezett, ahol 120-an adakoztak, hogy a jubileum még színvonalasabb legyen - tudtuk meg a főszervezőtől. Bálozó vendégként számítanak Oroszlán Szonja színésznőre vagy Gyulai Balázs televíziós műsorvezetőre is ezen az estén, hiszen korábban ők is a Harmónia Táncklubban csiszolták tánctudásukat. A bál főtámogatója egyébként a Volvo, aki egy veterán (1967-es) és egy vadonatúj autót állít ki a bál ideje alatt a Sportközpontban.

A bálra belépőjegyek elővételben kaphatóak a Virányosi Közösségi Ház irodájában, az Oktogon Tánccentrum recepcióján, és a Harmóniás táncórákon 3.500 Ft-os áron. A helyszínen is váltható belépőjegy 4.000 Ft-ért.

A Bálon lesz büfé, meleg ételekkel, szendvicsekkel, virslivel, üdítőkkel, egytál ételekkel.

További információ a bálról telefonon a +36 1/200-87-13-as telefonszámon, e-mailben a titti@mail.datanet.hu címen.

A helyszín, a Folyondár Sportközpont címe: Budapest, III. kerület, Folyondár u. 15. 

(Forrás: Harmónia Táncklub - Székely Attila)