Akrobatikus rock'n'roll: világkupa győzelem Szlovániában

wrrc

Szlovéniában, Ljubljanában rendeztek Akrobatikus rock'n'roll világkupa versenyt a hétvégén, amelyen a junior párosoknál magyar győzelem született, míg a felnőtt 'B' osztályos párosoknál egy ötödik hely jutott a magyaroknak. 

A Junior Páros világkupa 47 fős mezőnyében - közte hét magyar párral - Czanik László és Dobay Dóra bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Baumgartner Dániel és Magyar Rebeka az elődöntőig jutott, ők a 12. helyet szerezték meg. Gyömbér Péter és Tupi Bernadett a 14., Lénárt János és Takács Judit a 17. Balla Balázs és Andri Szabina a 20., Poór Dániel és Bárdosi Violett a 21., Zsolnai Regő Botond és Kaltenecker Luca a 24. helyen végzett a negyeddöntőben.

A Serdülő Páros világkupán 55 páros indult, a magyar színeket hét duó képviselte, közülük hárman az elődöntőig jutottak. Csánki Gábor és Poncz Zsófia Ilona a döntőről éppen lemaradva a 7., Kovács Kornél és Korpás Petra a 8., Polyánki Benedek és Szőke Kitti a 10. helyet szerezte meg az elődöntőben. Toma Patrik és Fazekas Noémi Boglárka a 16., Bíró Sebestyén és Csuhai Vivienn a 20., Tarr Bálint és Tóth Nikol Szilvia a 22. helyen végzett a negyeddöntőben. Szarvas Benjámin és Papp Csenge a 40. helyen zárt.

A Felnőtt 'B' Páros világkupa 23 fős mezőnyében három magyar páros indult. Bánhidi Dániel és Czetl Fanni bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Poór András és Görbe Anita a döntőről éppen lemaradva a 7., Deli Alex és Mészáros Nikolett a 8. helyen végzett az elődöntőben.

(Forrás: WRRC)