Akrobatikus Rock'n'Roll: Világkupa arany Szlovéniában

Szlovéniában, Ljubljanában rendeztek Világkupa versenyt a serdülő és ifjúsági, valamint a B osztályos akrobatikus rock’n'roll párosoknak, amelyen szép magyar eredmények születtek.

A serdülő párosoknál Czanik László és Bujtor Sára - csakúgy mint korábban Bulgáriában – nem talált legyőzőre a 83 fős mezőnyben, így Világkupa aranyéremmel térhettek haza. Farkas Gergely és Dobay Dóra a 22., Baumgartner Dániel és Babos Dominika a 28., Balla Balázs és Andri Szabina a 30., Szarvas Ferenc és Pénzes Viktória a 39., Meskó Patrik Attila és Poncz Zsófia Ilona a 40., Lénárt János és Ács Vivienn a 43., Tibold Márton és Tibold Eszter a 46., Torba Zsolt és Vas Viktória a 48., Magyar Ádám és Vas Lilian az 58. helyen végzett.

A junior párosoknál két magyar döntős volt, Deli Alex és Varga Alexandra a 4., Ilcsik Márk és Novák Dorottya a 6. helyet szerezte meg az 51 induló közül. Balázs Bálint Bendegúz és Lampert Míra az elődöntőig jutott, a 11. helyen zárták a versenyt. Keszi Benjámin és Tóth Sára a 13., Alaksza Attila és Telek Dominika a 18. lett.

A B osztályos párosoknál a 33 fős mezőnyben két magyar duó jutott döntőbe: Bánhidi Dániel és Révész Panna ezüstérmet szerzett, Ambrus Attila és Hlinka Vivien pedig a 6. helyen végzett. Az elődöntőben tovább három magyar kettős táncolt: Ihász Tibor és Rajnai Barbara a 8., Manulek Krisztián és Hargitai Petra a 10., Balázs Ágoston és Balázs Helga a 12. lett. Horváth András és Farkas Viktória a 13., Vajda Tamás és Oravecz Zsófia a 22. helyen fejezte be a versenyt.

(Forrás: WRRC)