Akrobatikus rock'n'roll: világbajnoki címek Krakkóban

Lengyelországban, Krakkóban rendeztek Akrobatikus rock'n'roll világ- és Európa-bajnokságot - három kategóriában - és világkupát a hétvégén, amely elsöprő magyar sikert hozott. A világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmet mindegyik kategóriában magyar versenyzők nyakába akasztották, emellett egy ezüst és két bronzérem is magyar kézbe került. A világkupaként megrendezett három kategóriában egy-egy magyar arany, ezüst és bronzérem született, valamint számos döntős helyezés is volt.

A Páros Contact Style világbajnokságon a 32 fős mezőnyben Mercs Gréta és Király Ádám bejutott a döntőbe és megszerezte a világbajnoki címet. Az elődöntőben Orbán Dóra és Ölbey Vajk István a 9., Fórián Kata és Polyánki Benedek a 11. helyen végzett. 

A Junior Formációs Páros világbajnokságon az 5 fős mezőnyben a dobogó mindhárom fokára magyar csapat állhatott fel: a Soldiers szerezte meg a világbajnoki címet a The Mask és a ROCK IT! előtt.

A Junior Lányformációs Európa-bajnokságon a 15 fős mezőnyben mindhárom magyar együttes döntőbe jutott, a Party Girls arany, a Queen bronzérmet szerzett, míg a STEP UP a 4. helyen végzett.

A Páros Free Style világkupa 17 fős mezőnyében Lantos Lilla és Balla Balázs a 17. lett.

A Junior Páros világkupán a 35 fős mezőnyben négy magyar páros is döntőbe jutott, Ökrös Júlia és Ancsák Attila megnyerte a versenyt, Pap Linda és Barthos Bence bronzérmes lett, Sümeghy Vivien és Pór-Zselinszky Benedek az 5., Pap Lola és Radics Bálint Bence a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Fábián Zsanett és Magyar Bendegúz a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben Mészáros Nóra és Homán Gergely Máté a 17. helyen zárt.

A Serdülő Páros világkupa 31 fős mezőnyében két magyar duó jutott a döntőbe, Molnár Zsófia és Tóth Dávid ezüstérmes lett, Kacsora Enikő és Vincze Viktor Milán a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Nagy-Végvári Lilien és Tardosi Milán Zétény a 9., Varga Borbála Sáraés Pór-Zselinszky Zalán a 11., Nagy Noémi és Radnai Kristóf a 14. helyen végzett. Vogel Kira és Ézsiás József Hunor a 18., Hortobágyi Júlia és Kovács Hunor a 22. helyen zárt.

A Gyerek Páros világkupa 16 fős mezőnyében két magyar döntős volt, Marlok Lili és Szigligeti Ármin a 4., Tóth Dorina és Vajas Vencel az 5. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Fórián Anita és Kiss Koppány Álmos a 10. helyen végzett. Horváth Hanna Henrietta és Kossa Ádám Szabolcs a 14., Szentjóbi Hédi és Balla Kristóf Arnold a 16. lett.

(Forrás: WRRC)