A világbajnokok győztek a Grand Slam döntőben

Sanghajban rendezték meg a 2012-es Grand Slam döntőt standard és latin táncokban. A kínai városban a versenysorozat legjobbjai léptek parkettre. 

Latin táncokban a világbajnok olasz Langella, Moshenska duó állhatott fel a dobogó tetejére úgy, hogy a legnagyobb ellenfelük az orosz Zaytsev, Kuzminskaya kettős nem volt ott a távol-keleti versenyen. A döntőben a három héttel ezelőtti világbajnoki döntőhöz képest mindössze annyi változás történt, hogy az oroszoktól két másik páros volt ott a legjobb hat között. Az olaszok mögött a dán Zanibellato, Abildtrup lett a második, míg a bronzérmet a moldáv színeket képviselő Goffredo, Matus kettős szerezte meg.

Standard táncokban a múlt heti világbajnoki döntőhöz képest annyi változás történt, hogy az egyik orosz páros nem volt ott Sanghajban, helyettük a moldávok kerültek be a döntőbe és "átvették" a helyezésüket. A döntő többi párosa ugyanazon a helyen végzett, mint egy héttel korábban Melbourne-ben, azaz a Ferruggia, Köhler kettős nyerte meg a Grand Slam döntőt a dán Valeri, Kehlet és a másik német Segatori, Sudol duó előtt.

Latin Grand Slam:
1. Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
2. Martino Zanibellato, Michelle Abildtrup (Dánia)
3. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
4. Timur Imametdinov, Ekaterina Nikolaeva (Oroszország)
5. Vitaly Panteleev, Daria Glukhova (Oroszország)
6. Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)

Standard Grand Slam:
1. Benedetto Ferruggia, Claudia Köhler (Németország)
2. Emanuel Valeri, Tania Kehlet (Dánia)
3. Simone Segatori, Annette Sudol (Németország)
4. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország)
5. Nikolay Darin, Natalia Seredina (Moldova)
6. Evgeny Moshenin, Genny Favero (Olaszország)

(Forrás: WDSF)