A Silvestri, Váradi páros nyerte a RexTerra Kupát

Kiskunhalason rendezték meg az idei év harmadik, egyben utolsó felnőtt-ifjúsági latin ranglistaversenyét. A XII. RexTerra Kupán a juniorok tíztáncban mérhették össze a tudásukat, míg a profiknak standard ranglistát írtak ki erre a napra.

A felnőtt-ifjúsági latin ranglistán 23 páros lépett parkettre. A dobogó tekintetében ugyanaz a végeredmény született, ami a magyar bajnokságon: a hétszeres magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina állhatott fel a dobogó tetejére Hegyes Bertalan és Kis Violetta, valamint Filotás Márk és Barkóczi Zsófia előtt. Először indult hazai versenyen Hidi Balázs és Karcagi Laura - mindössze három hónapja készül együtt a páros -, akik a 4. helyet szerezték meg  magyar bajnoki 4. helyezett Zilahi Szabolcs György és Anastasia Antelava előtt. Horváth Kende Soma és Szatmári Dorottya végzett a 6. helyen a döntőben.

A juniorok tíztánc ranglistáját a kategória magyar bajnoka Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra nyerte meg a Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána és a Biri Gábor, Nagy Fruzsina páros előtt.

A profi standard ranglistán először lépett parkettre profiként Szepesi József, aki hugával, Szepesi Lillával versenyez a jövőben. Ellenfelük nem volt ezen a versenyen, így szerezték meg az aranyérmet.

Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglista (23 induló):
1. Andrea Silvestri, Váradi Martina
2. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
3. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
4. Hidi Balázs, Karcagi Laura
5. Zilahi Szabolcs György, Anastasia Antelava
6. Horváth Kende Soma, Szatmári Dorottya

Junior Tíztánc ranglista (10):
1. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
2. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
3. Biri Gábor, Nagy Fruzsina
4. Rischák Balázs, Gálfi Petra
5. Szabó Ákos, Czakó Rebeka Tímea
6. Németh Bálint, Szabó Klaudia Ágnes

Profi Standard ranglista (1):
1. Szepesi József, Szepesi Lilla