A latin bajnokok táborában jártunk

A hétvégén lesz a latin magyar bajnokság a felnőtteknek, az ifiknek, a junior II. korosztálynak és a senioroknak is, éppen ezért gőzerővel készül mindenki, hogy a legjobbat hozza ki magából a legfontosabb hazai versenyen. A hatszoros latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina négynapos felkészítő tábort szervezett Budapesten, a Táncosok Klubjában, meglestük, hogyan készülnek itt a táncosok.

andrea tina tábor

Valentin-nap ide vagy oda, a táncosoknak ez most egy igen fontos időszak, ezért túl sok érzelgésre napközben nem volt lehetőség a tábor első napján, és erről gondoskodott is Andrea és Tina. A kora esti vezetett edzés igen pörgős volt, de ahogy elnéztük mindenki keményen odatette magát a gyerekektől az ifiken át a profi táncosokig, több mint ötvenen voltak a nagyteremben. De senki ne ijedjen meg a hangulat remek volt, egy kis mókára mindig volt idő két tánc között. Nagyon sok Valceres páros utazott fel Debrecenből - Andre és Tina is a Valcert képviseli a hazai versenyeken -, de más klubok táncosai is eljöttek tanulni, edzeni, mert egy világranglista 14. helyezettől sokat lehet tanulni. 

roland anikó

Edzés közben kellemes meglepetésként értesültünk arról, hogy Süttő Roland és Tombácz Anikó a hétvégi magyar bajnokságon már a profi latin mezőnyben indul, a Hungarian Dance Open volt az utolsó amatőr versenyük. A páros többször állt dobogón magyar bajnokságokon latinban és tíztáncban is, a ranglistákon is rengeteg dobogós helyezésük volt, jártak világ- és Európa-bajnokságokon is. Roli és Anikó elmondta, nagyon alaposan átgondolták a döntésüket, sokáig vívódtak, de úgy érzik, hogy elérkezett az idő a váltásra, most a profi latin magyar bajnokság nagy motivációt jelent számukra és szeretnének minél fényesebb érmet hazavinni szombat este. 

andrea tina tábor 

Vasárnap volt a legnépesebb a tábor: 56-an vettek részt a napi programon, még Tináék is meglepődtek, hogy ilyen sokan jöttek el az órákra. Hétfőn is mintegy negyvenen támcoltak a Táncosok Klubjának nagytermében.

tábor

Andrea és Tina egyik edzője, Frederic Mosa tartotta az órák nagy részét, vezette az edzéseket a felkészítő táborban, de volt balett Székely Szilveszterrel, erősítés Gózon Tamással és sportpszichológa is. Martina elmondta: az utolsó napon egy "éles" versennyel zárul a tábor, lesz rajtszám, hívtak pontozókat is. A cél, hogy felmérjék az elmúlt napok munkájának eredményét és kiderüljön, mit kell még finomítani a hátralévő három-négy napban, hogy a bajnokságon mindenki a legjobbját nyújtsa.

Képek a táborból Andrea Silvestritől:

tábor selfie

felkészítő tábor

felkészítő tábor

felkészítő tábor

felkészítő tábor

felkészítő tábor