A KET premierje a Várkert Bazárban

2016. október 26-án mutatják be Budapesten, a Várkert Bazárban a Közép-Európa Táncszínház Bartók-Sztravinszkij estjét, amelynek két koreográfusa Halász Gábor és Kun Attila. Két klasszikus, két koreográfus, egy este. Mindketten a mítoszok, a halál vagy az átváltozás és a transzcendens hatalom világába kalauzolják a nézőt.

Kun Attila kortárs közegben értelmezi újra az orosz pusztai hitvilágon és népzenén alapuló Tavaszi áldozatot. Sztravinszkij egy mélyen eltemetett, de kiirthatatlan ösztönt komponál zenéjébe: a törvényeken alapuló világrendbe vetett hit ösztönét. 

A Kolophón Hercegnője című darab Arkhné, a pókká változtatott hercegnő történetét meséli el, aki szövőtudományán felbátorodva versenyre hívja ki Athénét. Halász Gábor nem próbálja megjeleníteni egyértelműen a történetet, de a karakterek viszonyrendszeréből egy követhető és megszakításmentes színházi élményt nyújtó dramaturgia épül fel Bartók Béla IV. Vonósnégyesére.

Az előadás időpontja: 2016. október 26. 19 óra

Az előadás helyszíne: Várkert Bazár - Budapest, I. kerület

Tavaszi áldozat:
Koreográfus: Kun Attila
Díszlet, jelmez: Molnár Zsuzsa
Dramaturg konzultáns: Róbert Júlia
Fényterv: Fogarasi Zoltán
Zene: Igor Sztravinszkij

Szereplők: Horváth Adrienn, Hargitai Mariann, Jakab Zsanett, Weninger Dalma, Mádi László, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Nagy Mátyás Csaba, Dunai Bettina

Arakhné - Kolophón hercegnője:
Koreográfus: Halász Gábor
Koreográfus asszisztens: Anna Maria Karabela
Kosztüm: Béres Mónika
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: Bartók Béla - IV. Vonósnégyes

Szereplők: Horváth Adrienn, Hargitai Mariann, Jakab Zsanett, Weninger Dalma, Mádi László, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Nagy Mátyás Csaba, Dunai Bettina

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)