A Hidi, Karcagi páros nyerte a mezőtúri latin ranglistát

2016. április 9-én Mezőtúron a IX. Kner Kupa keretében a felnőtt és ifjúsági, valamint a senior korosztálynak latin, míg a junior korcsoportnak standard ranglistaversenyt rendeztek. Mindhárom versenyszámban olyan páros végzett az élen, amely a saját kategóriájában az idei magyar bajnokságokon ezüstérmes volt.

A Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglistán a 34 fős mezőnyben a latin magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs és Karcagi Laura szerezte meg a győzelmet a magyar bajnoki bronzérmes Hegyes Bertalan János és Kis Violetta előtt, míg a dobogó harmadik fokára a magyar bajnokság 5. helyezettje, Forgách György és Sipos Viktória állhatott fel. A Hidi, Karcagi párosnak egyébként ez volt a második ranglistaversenye, októberben egy 4. hellyel indították a hazai pályafutásukat.

A Junior Standard ranglistán öt páros indult - két junior II. és három junior I. korosztályú -, a Junior II. korosztály magyar bajnoki ezüstérmes párosa, Rischák Balázs és Gálfi Petra lett az első, Urbán István és Urbán Lilla a második, míg Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a harmadik helyen végzett.

A Senior Latin ranglistán az öt fős mezőnyben a Senior I. korosztályban idén magyar bajnoki ezüstérmes Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia állhatott fel a dobogó tetejére Papp Krisztián Gusztáv és Németh Violetta, valamint Berta Mihály és Bertáné Nagyfejeő Gyöngyi előtt.

Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglista (34 induló):
1. Hidi Balázs, Karcagi Laura
2. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
3. Forgách György, Sipos Viktória
4. Csorba Máté, Haddad Sabrina
5. Bődi Dénes, Pap-Gyurits Diana
6. Budai Attila, Barna Lilla

Junior Standard ranglista (5):
1. Rischák Balázs, Gálfi Petra
2. Urbán István, Urbán Lilla
3. Krizsán Dominik, Nagy Réka Anna
4. Papp Ádám István, Gál Dalma
5. Kovács-Kalic Károly Péter, Farkas Liliána

Senior Latin ranglista (5):
1. Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia
2. Papp Krisztián Gusztáv, Németh Violetta
3. Berta Mihály, Bertáné Nagyfejeő Gyöngyi
4. Csomor Csaba, Zum Edit
5. Lehoczky Miklós Márton, Lehoczkyné Idei Viola Katalin

(Forrás: MTáSZ)