A Hegyes, Kis kettős nyert a komlói tíztánc ranglistán

2015. máus 30-án Komlón a Szigo Kupa keretében a felnőtt és ifjúsági korosztálynak tíztánc, a senioroknak standard, míg a junioroknak latin  ranglistaversenyt rendeztek.

A felnőtt-ifjúsági tíztánc ranglistán a 16 fős mezőnyben a tíztánc magyar bajnok Hegyes Bertalan és Kis Violetta bizonyult a legjobbnak a baranyai városban, Filotás Márk és Barkóczi Zsófia szerezte meg az ezüstérmet - latin táncokban egyébként három táncot ők nyertek -, míg a dobogó harmadik fokára az ifjúsági korú Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka állhatott fel. A negyedik-ötödik helyen csak egy hajszál döntött az ifjúsági korú Csorba Máté, Haddad Sabrina kettős javára a Bődi Dénes, Pap-Gyurits Diana párossal szemben. A hatodik helyen Saláta József és Somfalvi Beáta Krisztina végzett, akik ranglistán először jutottak be döntőbe.

A senior ranglistán 7 páros indult, a győzelmet - minden táncot megnyerve - a magyar bajnoki ezüstérmes Kemény Tamás és Princz Nóra szerezte meg a Horti Árpád, Fekete Krisztina és a Váczi Márk, Váczi Noémi páros előtt.

A junior latin ranglista mezőnye elég foghíjjas volt, mivel több fiatal párosunk a kassai nemzetközi versenyen indult. A 9 fős mezőnyben a magyar bajnokság dobogósainak távollétében a magyar bajnoki 4. helyezett Gál Krisztián és Pindur Cintia Réka állhatott fel a dobogó tetejére - mind az öt táncot megnyerték - a Rischák Balázs, Gálfi Petra és a Szabó Ákos, Czakó Rebeka Tímea kettős előtt.

Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglista (16 induló):
1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
3. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
4. Csorba Máté, Haddad Sabrina
5. Bődi Dénes, Pap-Gyurits Diana
6. Saláta József, Somfalvi Beáta Krisztina

Senior Standard ranglista (7):
1. Kemény Tamás, Princz Nóra
2. Horti Árpád, Fekete Krisztina
3. Váczi Márk, Váczi Noémi
4. Csiszar Ferenc, Debreczeni Tünde
5. Halász Barna, Weidinger Ágnes
6. Baranyai Szilárd, Illés Enikő Katalin
7. Lehoczky Miklós Márton, Lehoczkyné Idei Viola Katalin

Junior Latin ranglista (9):
1. Gál Krisztián, Pindur Cintia Réka
2. Rischák Balázs, Gálfi Petra
3. Szabó Ákos, Czakó Rebeka Timea
4. Németh Bálint, Szabó Klaudia Ágnes
5. Somoskői László, Pós Polett
6. Urbán István, Urbán Lilla