4. hely a prágai Latin World Openen

Míg itthon Kisteleken zajlott verseny, "fél szemmel" Csehországra is figyelni kellett, hiszen több magyar páros is parkettre lépett a Prága Openen. Szombaton egy negyedik hellyel és két elődöntős helyezéssel zártak a táncosaink. A helyezések értékét növeli, hogy igen erős mezőny jött össze valamennyi kategóriában - rengeteg orosz páros volt a versenyen.

A Latin World Openen a 102 fős mezőnyben Andrea Silvestri és Váradi Martina egészen a döntőig menetelt, ahol a 4. helyet szerezték meg, több olyan párost is megelőzve, akik a világranglistán előttük állnak. Süttő Roland és Tombácz Anikó a harmadik fordulóig jutott, ők a 43-45. helyen zárták a versenyt.

Az Ifjúsági Latin Openen a 73 párost számláló mezőnyben Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna a középdöntőről éppen csak lemaradva a 13-14. helyen végzett holtversenyben egy orosz párral.

A Junior II. Standard Openen 57 páros indult, Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta elődöntős volt, a 16. helyet szerezték meg, míg Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 26-27. helyen zárt.

A vasárnap megrendezett Junior II. Latin Openen az 55 fős mezőnyben a Kulják, Bálint kettős csakúgy, mint szombaton az elődöntőig jutott, a 17-19. helyen szerezték meg holtversenyben egy szlovák és egy lengyel párral. A Szalai, Balla duó a 28. helyen végzett.

A Junior I. Standard Openen a 28 fős mezőnyben Biri Gábor György és Nagy Fruzsina az elődöntőben a 18. lett. A páros a vasárnapi Junior I. Latin Openen a 25-26. helyen zárt a 29 induló között.

A profi Latin Openen 8 páros indult, Turcsány Gergely és Bendó Csilla a 8. lett.

A versenyen Tóth István pontozott.

(Forrás: WDSF)