30. és 32. hely a Standard Európa-bajnokságon

Spanyolországban, Cambrils-ban rendezték meg a Standard táncok Európa-bajnokságát, amelyen Magyarországot a standard bajnoki ezüstérmes Hegyes Bertalan és Kis Violetta, valamint a bajnokság hatodik helyezettje Tábori Ármin és Dézsy Klaudia képviselte. 

A kontinensviadalon az előzetes nevezési listán 33 ország 58 párosa szerepelt, végül 57 kettős lépett parkettre. Az első fordulóból 30 páros jutott tovább egyenes ágon a második körbe, Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a továbbjutók között volt, míg Hegyes Bertalan és Kis Violetta a redance során bizonyíthatott újra. A Hegyes, Kis duó kiharcolta a továbbjutást - 27-ből 6-an folytathatták a redance során táncolók közül -, így mindkét magyar páros táncolhatott az elődntőbe jutásért a legjobb 36 között.

A második forduló a végállomást jelentette az Európa-bajnokságon a párosainknak, az elődöntőbe jutás most nem sikerült: Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 30., Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 32. helyet szerezte meg.

Az Európa-bajnoki címet a német színekben versenyző Simone Segatori és Annette Sudol szerezte meg az orosz Dmitry Zharkov és Olga Kulikova, valamint a litván Evaldas Sodeika és Ieva Zukauskaite előtt. Egyébként a novemberi világbajnokságon is ez a három páros állt a dobogón ugyanebben a sorrendben, sőt a negyedik és ötödik helyen is ugyanaz a két duó végzett.

Sándor Zoltán pontozott az Európa-bajnokságon.

Standard Európa-bajnokság (57 induló):
1. Simone Segatori, Annette Sudol (Németország)
2. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország)
3. Evaldas Sodeika, Ieva Zukauskaite (Litvánia)
4. Francesco Galuppo, Debora Pacini (Olaszország)
5. Nikolay Darin, Natalia Seredina (Moldávia)
6. Vaidotas Lacitis, Veronika Golodneva (Litvánia)
...
30. Tábori Ármin, Dézsy Klaudia (Magyarország)
32. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)

Hegyes Bertalan és Kis Violetta, Bécsi keringő, 1 kör:

Tábori Ármin és Dézsy Klaudia, Angol keringő, 1 kör:

 

(Forrás: WDSF)