17. hely a Tíztánc Európa-bajnokságon

Dániában, Koppenhágában rendezték meg a Tíztánc Európa-bajnokságot, amelyen az ötszörös felnőtt tíztánc magyar bajnok Hegyes Bertalan és Kis Violetta képviselte Magyarországot.

A 27 ország párosát felvonultató mezőnyben a Hegyes, Kis duó az első körből bejutott a legjobb 24-be. Az elődöntőből a páros nem jutott be a középdöntőbe, a 17. helyet szerezték meg.

hegyes bertalan, kis violetta

A világ- és Európa-bajnoki címvédő szlovén Miha Vodicar és Nadiya Bychkova nem indult Dániában - kérdés, hogy amatőrként fognak-e még versenyezni -, a távollétükben az Európa-bajnoki címet az észt színekben versenyző Konstantin Gorodilov és Dominika Bergmannova szerezte meg a finn Jaak Vainomaa és Taina Savikurki, valamint a német színekben induló Dumitru Doga és Sarah Ertmer előtt. A verseny krónikájához hozzátartozik még, hogy a 2015-ben világbajnoki ezüstérmes Daniil Ulanov és Kateryna Isakovych ciprusi színekben szeretett volna indulni a kontinensviadalon, de ezt nem tehették, mivel szeptemberben még Ukrajnát képviselték a világbajnokságon. A WDSF-szabályzat kimondja: egy évet kell várni ahhoz, hogy világversenyen egy új ország színeiben indulhasson egy táncos.

Az Európa-bajnokságon Magyarországot képviselve Tóth István pontozott.

Tíztánc Európa-bajnokság (27 induló):
1. Konstantin Gorodilov, Dominika Bergmannova (Észtország)
2. Jaak Vainomaa, Taina Savikurki (Finnország)
3. Dumitru Doga, Sarah Ertmer (Németország)
4. Nikolaj Lund, Marta Kocik (Dánia)
5. Mihai-Vlad Paraschiv, Diandra-Aniela Illes (Románia)
6. Volodymyr Lyatov, Veronika Myshko (Ukrajna)
...
17. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)

Hegyes Bertalan és Kis Violetta Jive a 2. körben:

 

(Fotó: dkk-Kis Krisztina)