10. hely a Latin Grand Slamen Helsinkiben

A hétvégén Finnországban, Helsinkiben és Görögországban, Thessalonikiben rendeztek WDSF Open versenyt magyar résztvevőkkel.

Helsinkiben latin és standard táncokban is az idei első Grand Slam versenyt rendezték meg. A latin Grand Slam versenyen egy magyar páros volt a mezőnyben: a hétszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina. A latin világranglista 13. helyén álló párosunk a 93 fős mezőnyben remekül szerepelt, bejutottak a középdöntőbe és a 10. helyet szerezték meg. Grand Slam versenyen még sosem jutottak be a középdöntőbe, a legjobb helyezésüket októberben Moszkvában érték el, akkor a középdöntőről éppen csak lemaradva a 13. helyen végeztek.

profi Latin Openen 16 páros indult, Yassine Bouabdallah és Balogh Diána az elődöntőből bejutott a középdöntőbe és ott végül a 12. helyet szerezte meg.

A Senior I. Latin Openen a 32 fős mezőnyben Mészáros Zoltán és Mészáros-Buda Dorottya az első fordulót sikerrel vette és bejutott az elődöntőbe, majd ott a 15-16. helyet szerezte meg holtversenyben egy finn párossal.

Thessalonikiben az International Latin Openen a 42 fős mezőnyben Horváth Kende Soma és Szatmári Dorottya bejutott az elődöntőbe és a 21. helyen végzett. Szintén az elődöntőig jutott a szerb színekben versenyző Erdélyi Szilárd és Juhász Zsófia, ők a 13., míg az osztrák színekben induló Sebesi Hunor és Jaroslava Huber a 16. helyet szerezte meg. A versenyen Juhász Ágnes pontozott.