10. hely a Csapat Európa-bajnokságon

Spanyolországban, Cambrils-ban először rendezték meg a Csapat Európa-bajnokságot, amelyen Magyarország is képviseltette magát.

Három korosztályban - 21 év alattiak, Felnőtt és Senior I. - latin és standard táncokban is egy-egy páros képviselt minden országot, a párosok a helyezéseik alapján pontokat kaptak (20 pont járt az elsőknek, majd 15, 11, 7, 4, 2, 1, a 8-10. helyért pedig nem járt pont), a hat kategória pontszámai összeadódtak, így alakult ki a végeredmény.

csapat európa-bajnokság

Magyarországot a 21 év alattiaknál latin táncokban Gáspár Patrik és Mátyus Maja, standard táncokban Balga Kristóf és Molnár Renáta, a felnőtteknél latin táncokban Hidi Balázs és Karcagi Laura, standard táncokban Hegyes Bertalan és Kis Violetta, a senioroknál latin táncokban Szilvási Ádám és Kocsis Katalin, standard táncokban pedig Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria képviselte. 

Tíz nemzet képviselői léptek parkettre az első alkalommal megrendezett kontinensviadalon, amelyen minden kategóriában erős volt a mezőny. A nem a legerősebb összeállítású, de lelkes magyar csapat helyt állt az Európa-bajnokságon, összesítésben a 10. helyet szerezték meg. Az Európa-bajnoki címet Németország szerezte meg Románia és a házigazda Spanyolország előtt.

Csapat Európa-bajnokság (10 induló):
1. Németország 66 pont
2. Románia 63 pont
3. Spanyolország 56 pont
4. Franciaország 44 pont
5. Lengyelország 43 pont
6. Litvánia 33 pont
7. Olaszország 27 pont
8. Szlovákia 17 pont
9. Csehország 11 pont
10. Magyarország 0 pont

(Forrás: WDSF; Fotó:Facebook)